Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös, että ”Esitystaiteen Keskus ry:n toiminta on korvaamatonta Suomessa toimiville esitystaiteen ammattilaisille ja esitystaiteen elinvoimaisuudelle” .

Lämmin kiitos tästä huikeasta tunnustuksesta kuuluu kaikille vuodesta 2009 alkaen toimistolla, hallituksissa, työryhmissä ja esitystaiteen kentällä uurastaneille – kolminkertainen eläköön-huuto meille kaikille!

Palkinto jaettiin  21. marraskuuta Taiken järjestämässä valtionpalkintojuhlassa Tanssin Talolla Helsingissä. Palkinnon rahallinen arvo on 20 000 euroa.

Juhlan kunniaksi Eskus tilasi taiteilija-tutkija Pilvi Porkolalta uuden tekstin esitystaiteesta. Teksti on luettavissa täältä.

Myös ANTI palkittiin

Kaikkiaan Taike jakoi 15 valtionpalkintoa ansioituneille taiteilijoille ja taideyhteisöille. Tänä vuonna jaettiin toista kertaa myös taiteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden valtionpalkinto, jonka sai ANTI – Contemporary Art Festival. Eskus onnittelee jäsenorganisaatiotaan upeasta tunnustuksesta!

Löydät vuoden 2023 valtionpalkintojen saajat ja tarkemmat palkintoperustelut tästä tiedotteesta.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Scroll to Top