SATA JA KAKSI SALAISUUTTA

Sata ja kaksi salaisuutta on nuorille suunnattuja esitystaiteen työpajoja ja niiden pohjalta, yhdessä heidän kanssaan toteutettuja tapahtumia, esityksiä ja tekoja. Osallistujat ovat 16-25 vuotiaita. Hankkeet toteutetaan nuorisotiloissa ja -taloissa, osana koulun luovaa taidetoimintaa tai yhteistyössä paikallisten kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Tämän vuoden salaisuus on jatkoa kahtena viime vuosina tehdylle toiminnalle:100 salaisuutta ja Sata ja yksi salaisuutta.

PAIKKAKUNNAT

Toimintaa viedään etäälle kasvukeskuksista, paikkakunnille joissa nuorille on tarjolla niukasti kulttuuripalveluja. Linkit eri paikkakuntien salaisuuksiin löydät sivun alalaidasta.

TYÖPAJAT

Esitystaiteen ohjaajat kertovat nuorille esitystaiteen perusteista ja mahdollisuuksista. Nuoret saavat käyttöönsä taiteen työkaluja ja esimerkkien kautta, ymmärtävät mitä kaikkea mahdollista ja mahdotonta esitystaiteella voi tehdä.

ITSENÄINEN TYÖSKENTELY ETÄOHJAUKSEN TUELLA

Työpajan jälkeen nuoret aloittavat ryhmänä itsenäisen työskentelyn esitykseksi, joka toteutetaan heidän omalla paikkakunnallaan. He saavat etätukea esitystaiteen ohjaajaltaan ja lisätukea paikalliselta nuoriso-ohjaajalta, opettajalta, tms.

VAIHTOEHTOISESTI

Koko ohjaus toteutetaan yhtensä, noin viikon mittaisena leirinä, jonka päättää nuorten oma esitys. Esitys, jonka nuoret itse ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ohjaajan tuella.

ESITYS, TEKO, TAPAHTUMA…

Esityksen muodon ja sisällön päättävät nuoret itse. Se voi olla haastattelu tai puhelinsoitto. Tai kallioseinämän maalaus, retki, päivällinen, pimeä huone, ravit tai ravet, koulun oppitunti tai jalkapallopeli. Se voi olla flashmob, joka syttyy yhtäkkiä ja arvaamatta vain kadotakseen taas. Vaihtoehtoja on oikeastaan loputtomasti, sillä…

The rule is, there are no rules!

Tärkeää on vain se, mitä nuoret haluavat omalle kotipaikkakuntaisilleen itsestään, toiveistaan, peloistaan, arjestaan, tai mitä mieltä he ovat ”teistä muista”. Nuoret tulevat nähdyksi ja kuulluksi.

Paikkakunnat

Viimeisimmät

Instagram

[instagram-feed]

Scroll to Top