Taide- ja kulttuurikenttä tarvitsee pikaisesti tukitoimia

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot Suomessa ovat kova isku erityisesti kulttuurialan pienille toimijoille. Freelancer-kentällä ei ole samanlaisia tukirakenteita kuin muualla elinkeinoelämässä eikä pienten ryhmien riittämättömästä julkisesta tuesta ole voinut puskurirahastoja kerryttää pahan päivän varalle. Eskuksen kaltaisille toimijoille menetys tulee välillisesti. Studioissamme ja työhuoneissa työskentelee joka viikko kymmeniä taiteilijoita ja taidealan toimijoita. Nyt kun varaukset joudutaan perumaan, loppuvat myös vuokratulot, joiden varassa Eskus suurelta osin toimii. Kun tämä vieläpä tapahtuu kesken ruuhkaisimman sesongin, ovat vaikutukset paria kuukautta paljon suuremmat.

Taike on kiitettävällä nopeudella reagoinut tilanteeseen, samoin Svenska kulturfonden. Vetoamme muihin säätiöihin ja myös kuntiin, jotta ne lähtisivät pohtimaan erilaisia taloudellisia tukitoimia taiteen kentälle. Nyt sitä tarvitaan ja kiireellisellä aikataululla!

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 18.3.2020 klo 9.17 julkaisemassaan tiedotteessa todennut, että se selvittää yhdessä hallituksen kanssa parhaillaan toimia liikunta- ja kulttuurisektorin tukemiseksi. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä nämä toimet konkreettisesti tarkoittavat pienten toimijoiden ja freelancereiden näkökulmasta. Alleviivaamme, että kyse on taiteilijoiden toimeentulosta juuri nyt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös,

Scroll to Top