Taide ja evoluutio -talvikoulu järjestettiin 18.12.

Taide ja evoluutio -talvikoulu järjestettiin 18.12.2021 Eskuksen tiloissa Suvilahdessa. Päivään osallistui monen eri alan taiteilijaa esittelemään hankkeitaan, alustamaan keskusteluja ja esittämään teoksiaan. Päivän teemana oli, kuinka taide voi osallistua yhteiskunnalliseen muutokseen. Taide ja evoluutio -verkoston kohdalla yhteiskunta täytyy kuitenkin ymmärtää ihmisiä laajemmaksi inhimillisten ja ei-inhimillisten toimijoiden verkostoksi.


(Kikka Rytkönen, Staying alive -performanssi. Kuva Eeva Kemppi)

Tämän kertaisen talvikoulun järjesti ja fasilitoi Toisissa tiloissa -esitystaiteen kollektiivi ja Riikka Lakea.

Ilta päättyi Korallidiscoon, jossa talvikoulun osallistujat muodostivat kokoajan muotoaan muuttavan ruumiillisen rakennelman, jossa koralliriutalla asuvat eliölajit pääsevät näyttämään hienoimmat tanssiliikkeensä Esa Ruohon alias Lacklusterin säestämänä.


(Kuva Eeva Kemppi) 

Taide ja evoluutio verkoston taiteilijat kokoontuivat jakamaan ajatteluaan ja praktiikoitaan nyt viidettä kertaa. Verkostoon ovat tervetulleita mukaan kaikki lajien välisyyteen, ekologisiin teemoihin, ei-inhimilliseen, evoluutioon ja teknologiaan liittyvien kysymysten parissa toimivat taiteilijat ja muut kiinnostuneet tekijät.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös,

Scroll to Top