Lohdun sanoja ja valoa pimeyteen Karkkilassa

Karkkilan starttipajan nuoret valmistivat syksyllä 2019 kirjaston ja nuorisotalon tiloihin osallistumiseen kutsuvat kirjoitustaulut. Taulujen mustalle pinnalle kuka tahansa voi kirjoittaa näkymättömällä uv-musteella lohdun sanoja pimeyteen. Kirjoitukset nousevat pimeästä näkyviksi kynissä olevilla uv-valoilla. Taulujen yhteydestä voi myös poimia mukaan nuorten valmistamia heijastimia ja arvoituksellisia QR-koodin puolikkaita. QR-koodien toinen puolikas on löydettävissä julkiseen tilaan sijoitettujen heijastininstallaatioiden yhteydestä.

Heijastininstallaatioiden ja taulujen idea syntyi nuorten miettiessä yhteisesti tärkeitä asioita, asioita joita he tahtoisivat nostaa valokeilaan ja näin laajempaan yhteiseen keskusteluun. Ajatus syksyn pimeydestä ja pimeyden mukanaan tuomista riskeistä jalakulkijoille poiki idean heijastinteoksesta, jolla tehdä näkyväksi pimeyten liittyviä riskejä. Työpajassa myös mietittiin erilaisia pimeyteen jääviä asioita ja ilmiöitä, jotka tarvitsisivat valoa tullakseen nähdyiksi. Toisten ihmisten tukeminen ja kannustaminen eri elämänvaiheissa nousi esiin tärkeänä aiheena, niinpä kirjoitustauluille toivotaankin positiivisia ja kannustavia viestejä. Etsi QR-koodi löytääksesi lisää valopilkkuja syksyn pimeyteen.

  • Teemu Päivinen, 102-ohjaaja Karkkilassa
Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös,

Scroll to Top