Kevätkoulu käsittelee taiteen, vaikuttamisen ja politiikan suhdetta sekä osallistuu ilmastomarssille

Taide ja evoluutio –verkoston 5.-7.4.2019 järjestämän Kevätkoulun teemana on  taiteen, vaikuttamisen ja (ympäristö)politiikan suhde. Koulussa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Miten ilmastokriisi vaikuttaa taiteen käytäntöihin ja rakenteisiin? Mikä on taiteilijan erityistä taitoa suhteessa vaikuttamiseen ilmastokriisin kontekstissa? Minkälaisia poliittisia ruumiita ja ruumiillistumia taiteellinen työskentely tuottaa? Minkälaisia poliittisia valintoja koemme taiteilijoina tekevämme? Millä tavoin henkilökohtainen on poliittista, vai onko se enää edes sitä?

Kokoontuminen alkaa perjantaina 5.4. kello 18 ja jatkuu sunnuntai-iltapäivään. Osana koulua käydään lauantai-iltapäivänä ilmastomarssilla sekä järjestetään kaikille avoin keskustelu sunnuntaina klo 14–16. Koulu tarjoaa perjantaina iltapalaa sekä
lauantaina ja sunnuntaina kevyen lounaan.

Toivomme, että jokainen kouluun osallistuva tuo jotain jaettavaa yhteiseen ohjelmaan. Voit ehdottaa esimerkiksi työpajaa, demoa, puheenvuoroa, keskustelua tai jotain muuta: ehdotuksen kesto voi vaihdella 15 minuutista tuntiin.

Mikäli haluat osallistua kevätkouluun, ilmoittaudu 24.3.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen taidejaevoluutio (at) eskus.fi. Kerro samalla, minä päivinä aiot osallistua kouluun sekä kuinka pitkän ajan ja mitä materiaaleja tarvitset.

Tapahtuman kieli määräytyy kouluun ilmoittautuneiden osallistujien mukaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös,

Scroll to Top