Esitystaiteen kioskilla myytiin hyvää mieltä

Kun saavuin Somerolle toista työpajajaksoa varten, odotti paikalla varsinainen yllätys: Alkuperäinen suunnitelmamme oli viimeistellä lauantaille vaellusesitys tyhjään kouluun, mutta kävikin ilmi, että kaikki koulun tilat olivat lauantaiksi varattu Alapääasioiden- teemapäivää varten. Oli siis vaihdettava suunnitelmaa lennosta.  Osallistujat (Ella Nyman, Noore Serlippens ja Sofia Toivonen) lähtivät ideoimaan osittain aikaisemman työpajan materiaalien pohjalta. Kun kuulimme että tapahtumassa olisi erilaisia myyntipisteitä, päätimme että me tekisimme yhden myyntipisteen muiden joukkoon. Me tekisimme Esitystaiteen Kioskin. Lähdimme innolla ideoimaan asioita/esityksiä, joita kioskillamme olisi tarjolla. Työryhmän perusidea oli, että kioskiltamme ”myydään” hyvää mieltä. Halusimme myös kartoittaa somerolaisten mielenmaisemaa ja käyttää hyväksi aikaisemmasta viikonlopusta jo tehtyjä materiaaleja ja työtapoja.

ESITYSTAITEEN KIOSKIN tarjonta
Perusmättö: Katsoja/kokija merkkasi kartalle, mitkä asiat häntä harmitti Somerolla.
Shotti: Katsoja/kokija kirjoitti salaisen viestin jollekin tilassa olevalle henkilölle, jonka esiintyjät toimittivat perille.
Tulinen ja kova: Esiintyjät laittoivat ”Hard rock Hallelujah” – biisin soimaan ja tuijottivat katsojaa/kokijaa vaativasti.
Keveä: Katsoja/kokija sai kirjoittaa lapulle jonkin asian, josta haluaa luopua. Esiintyjät tekevät siitä lennokin ja ojentavat lennokin takaisin. Katsoja/kokija heittää lennokin ja näin pääsee eroon haluamastaan asiasta.
Rauhoittava: Esiintyjät kuljettavat katsojan/kokijan ikkunan eteen asetettuihin tuoleihin. Esiintyjät alkavat luetella sanoja ja lauseita, joita on kerätty luontokokemuksista viime kerralta rauhalliseen tahtiin.
Yllätys: Esiintyjät kuljettavat katsoja/kokijaa, jolla on silmät kiinni. Toinen esiintyjistä tuo erilaisia ääniä, tuoksuja ja pintoja katsojan/kokijan kosketeltavaksi ja koettavaksi rauhalliseen tahtiin.
Take away: Katsojalle/kokijalle annetaan kirjekuori, jonka päällä on tarkka osoite/paikka Somerolla, johon katsoja/kokija saa mennä silloin kun tahtoo. Kun hän on tietyssä paikassa hän voi avata kuoren ja lukea sen sisällä olevan muiston (jotka oli kirjoitettu edellisellä kerralla).
Kaikilla mausteilla: Katsoja/kokija merkitsee Someron karttaan erilaisia tapahtumia/tunteita symbolein.
Päivän erikoinen: MIND GAME: Katsojalle/Kokijalle tehdään silmänkääntötemppu.

SOMEROLLA OLTIIN HUOLISSAAN (Keveä esityksen antia): ettei tulisi kipeäksi / yo-kokeen stressi / stressi / vanhempien riidat / kaveriongelmat

LISÄKSI KERÄSIMME ASIOITA, JOISTA SOMEROLLA TULLAAN ONNELLISEKSI:  8kk Ruska -koira / lapsenlapset / tyttären sana ”äittä” / odottamaton hymy / elämässä on niin paljon tilanteita kun ei naurata pätkääkään niin naura aina kun on vähänkin aihetta / ystävät / perhe / eläimet / luonto / mun koira / kiitollisuus / hieronta / jooga / matkustaminen / hymy / hyvä ruoka / siisti koti / minun kissani / rakas koirani ”Pimu” / vaikka et tuntisi ihmistä tai tietäisi tämän nimeä voit aloittaa keskustelun ja nauttia siitä / kakku / rakkaus / sopu / rauha / sinä / seksi / omat aikuiset lapset / puusauna

REISSU OLI HIENO JA TYÖRYHMÄ KERTAKAIKKIAAN LAHJAKAS HUIPPUTIIMI!

  • Jonna Wikström, 102-ohjaaja Somerolla

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös,

Scroll to Top