Eeva Bergroth Eskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi – Welcome Eeva Bergroth, the new executive director of Eskus!

(ENG below)

Eskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu vaikuttavan, kansainvälisen uran esitystaiteen kentällä tehnyt Eeva Bergroth. Eeva on aiemmin työskennellyt muun muassa Helsingin juhlaviikkojen ja Musica Nova -festivaalin tiedottajana, Klockriketeaterin tuotantopäällikkönä ja perustanut kansainvälisen Smeds Ensemble -teatteriryhmän (2007-13). Sen lisäksi Eeva on ollut mukana muun muassa Suomen Taidepoliittisessa Tapahtumassa, PerformingHELissä ja Nordic Drama Cornerin vientihankkeissa, sekä moninaisissa luottamustehtävissä esimerkiksi Tinfon projekteissa ja eri esittävien taiteiden ryhmien hallituksissa.

Olemme Eskuksella innoissamme ja iloisia saadessamme Eevan kaltaisen raudanlujan ammattilaisen mukaan joukkoomme. 

Eeva lähettää terveisiä: 

“Olen tulevasta toimenkuvasta todella innoissani ja uskon vilpittömästi, että meillä on toisillemme paljon annettavaa. Verkostomainen toiminta, kansainvälisyys, kentän työskentelyolosuhteiden ja yhteistyömahdollisuuksien kehittäminen ovat pitkään olleet ammatillisesti lähellä sydäntäni, ja samat avainsanat löytyvät myös Eskuksen toiminnan ytimestä. Eskuksella on mielestäni vielä paljon tutkimatonta potentiaalia, jota voisi ja tulisi hyödyntää niin jäsenorganisaatioiden kuin laajemmin koko kentän kehittämistyössä. Otan tämän kehittämishaasteen nöyränä, mutta toiveikkaan optimistisena vastaan. 

Odotan innolla myös läheistä yhteistyötä sekä lukuisten alan organisaatioiden että Eskuksen jäsenryhmien kanssa. Kiva päästä käärimään hihat ja tekemään hommia yhdessä! Näin pienellä kentällä yhteistyön merkitystä ei voi kylliksi korostaa. Yhdessä olemme kertakaikkiaan enemmän.”

Eeva aloittaa eläkkeelle väistyvän toiminnanjohtajan Meena Kauniston tilalla elokuussa 2023. Lämpimät kiitokset Meenalle Eskuksen menestyksekkäästä luotsaamisesta viime vuoden ajan ja tervetuloa Suvilahteen Eeva! 

//

Welcome Eeva Bergroth, the new executive director of Eskus!

Eeva Bergroth, who has an impressive career and experience in the field of live and performing arts,  starts in August as the new executive director of Eskus. 

Eeva has previously worked, among other things, as a communications manager for the Helsinki Festival and the Musica Nova festival, production manager of Klockriketeater and founded the international theater group Smeds Ensemble (2007-13). In addition to that, Eeva has been involved in the Finnish Taidepoliittinen Tapahtuma, PerformingHEL and Nordic Drama Corner’s export projects, as well as on the boards of various performing arts groups. 

At Eskus, we are excited and happy to have a strong professional like Eeva join our team. Eeva will start in August 2023 in place of the retiring executive director Meena Kaunisto. Warm thanks to Meena for successfully leading Eskus for the past year and welcome to Suvilahti Eeva!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös,

Scroll to Top