Aloita syksy stressiä purkamalla! TRE-kurssi Eskuksella

TRE (Trauma Releasing Exercises) on amerikkalaisen tohtori David Bercelin kehittämä menetelmä, jossa yksinkertaisilla venyttävillä liikkeillä aktivoidaan koko keho tärisemään. Tärinä purkaa kehon ja mielen jännitteitä, ennen kuin ne kroonistuvat stressiksi. TRE tuo meille omaa kehoamme takaisin. Kehon tärinä on kaikille selkärankaisille eläinlajeille luontainen tapa purkaa jännitystä. Myös kaikki lapset omaavat tärinän taidon. Kulttuurisista syistä – siksi, että tärinä tulkitaan pelon ja heikkouden merkeiksi – olemme opetelleet tukahduttamaan tärinärefleksin. Muun muassa tästä syystä kehomme kärsii kroonisista jännityksistä ja mieli jumiutuu stressiin.

What is TRE? (A quick and short animated explanation)

TRE on itsehoitomenetelmä, jota voidaan harjoittaa myös ryhmässä. Menetelmän oppii tehokkaasti sertifioidun TRE-ohjaajan kanssa. Suositeltava tapa on aloituskurssi sekä 5 ryhmätuntia tai yksityistapaamista kurssin jälkeen. Tämän jälkeen menetelmä integroituu osaksi omia kehon somaattista keinovalikoimaa, ja tärinä käynnistyy sekä turvallisesti että luontevasti.

Aloituskurssi 2.10.2019 (sali 1)

Mikäli olet jo käynyt sertifioidun TRE-ohjaajan pitämän aloituskurssin, voit osallistua suoraan 5 kerran ryhmäharjoitusjaksolle. Mikäli et, ryhmään pääsee mukaan aloituskurssin kautta. Aloituskurssi on tärkeä siksi, että siinä tutustutaan TRE-menetelmän teoreettiseen taustaan sekä, hyvin rauhallisessa tahdissa, käydään lävitse TRE-stressinpurkuliikkeet. Aloituskurssilla kaikki osallistujat kohdataan yksilöllisesti. Aloituskurssi on luonteeltaan osallistava ja keskusteleva. Kurssin kesto on 3h. Aloituskurssin hintaan sisältyy opetus, ryhmätreeni sekä pientä välipalaa.

Ryhmäharjoittelu

Ohjaajan kanssa sekä ryhmässä harjoitteleminen vahvistaa positiivisia sosiaalisia kokemuksia ja luo turvallisuuden tunnetta. Ryhmäharjoituskerran kesto on 1,5h. Harjoitteet tehdään hitaassa tahdissa, jolloin tärinän vaikutukset vahvistuvat ja keho ehtii integroida oppimaansa. Ryhmätunneilla kaikki osallistujat kohdataan yksilöllisesti.

Ryhmäharjoittelun ajankohdat ja paikat

klo 11-12.30 (1,5h)

ti 8.10. SALI 4

ti 15.10. SALI 2

ke 23.10. SALI 2

ti 29.10. SALI 4

Ke 30.11. SALI 4

Hinnat

eskuslaisille (Eskuksen subventoima hinta)

  • Aloituskurssi 3h 65 €
  • Ryhmätreeni 5 krt (5*1,5h) 120 € (16€/h)
  • Aloituskurssi 3h yksilöohjauksena 75 

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä minkä Eskuksen jäsenjärjestön jäsen olet.

ei-eskuslaisille

  • Aloituskurssi 3h 95 
  • Ryhmätreeni 5 krt (5*1,5h) 180 € (24€/h)
  • Aloituskurssi 3h yksilöohjauksena 110 €

Mikäli haluat oppia TRE-menetelmän, mutta 5 kerran treenipaketti on taloudellisesti sinulle mahdoton, voit kysyä alennushintaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset

johanna.matrukan@gmail.com

Voit myös tiedustella yksilöohjausaikoja, mikäli ryhmäharjoittelun sijasta haluat oppia menetelmän ohjatusti, mutta ilman ryhmäpaineita.

Johanna Hammarberg on sertifioitu TRE-ohjaaja. Johanna on myös Pietarissa klassisen draamakoulutuksen opiskellut teatteriohjaaja sekä Kuvataideakatemiasta valmistunut taiteilija (KuM), joka on käyttänyt työssään keholähtöisiä menetelmiä 1990-luvulta alkaen.

TRE-ohjaamisen lisäksi Johanna on viime aikoina keskittynyt opiskelemaan myös muita keho-mieliterapiamenetelmiä, kuten Rosen-menetelmää sekä Hahmo-terapiaa. Johanna on myös Hiljaisuuden retriitti -ohjaaja sekä harrastaa niin kristillistä kuin buddhalaista meditaatiota ja retriittejä.

 

Käyttäjäpalautetta Johannan TRE-Eskus -ryhmästä:

” Odotan tiistain TRE-tuntia koko muun viikon.”

” Tärinä on mielenkiintoinen tapa lähestyä itseä, päästää irti. Paljon pehmeämpi tekniikka kuin oletin ennakkoon.”

Mä en voi elää ilman tätä.”

Tavataan tärinän merkeissä!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uutisia / tapahtumia

Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinto

Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt Eskukselle esittävien taiteiden valtionpalkinnon ”tunnustuksena merkittävästä asemasta esitystaiteen toimijoiden tukijana ja mahdollistajana”. Myöntökriteereissä todetaan myös,

Scroll to Top