Toisissa tiloissa: Valaistumiskone – 12 harjoitetta (Demonstraatio)

Tapahtuman tiedot

  • Merimelojien maja
  • 6.5.2023
  • 14:00 - 16:00
  • Toisissa tiloissa

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
€0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

Toisissa tiloissa: Valaistumiskone – 12 harjoitetta (Demonstraatio)

Merimelojien maja

14:00 - 16:00
6.5.2023

000000

Toisissa tiloissa

Organizer's other events

Toisissa tiloissa: Valaistumiskone – 12 harjoitetta (Demonstraatio)

Merimelojien maja

14:00 - 16:00
6.5.2023

Tulosta

Toisissa tiloissa -ryhmä valmistelee paraikaa hanketta otsikolla ”Valaistumiskone – 12 harjoitetta”, jolla se lähestyy kaikkein korkeimpia inhimillisen kokemuksen muotoja. Toukokuussa hanke toteuttaa work-in-progress -tyyppisen demonstraation sekä työpajan Merimelojien majalla Helsingissä (Merikannontie 10).

Demonstraatiot toteutetaan pe 5.5. klo 17–19 ja la 6.5. klo 14–16 ja yleisötyöpaja su 7.5. klo 13–16. Työpajassa halukkaat pääsevät kokeilemaan itse demonstraatioiden harjoitteita ja tekniikoita. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ilmoittautuminen työpajaan info@toisissatiloissa.net tai demostraatioiden yhteydessä.

***
Lisää hankkeesta:

Toisissa tiloissa -esitystaiteen ryhmä on tullut tunnetuksi ei-inhimillisiä olomuotoja ruumiillistavista esityksistään. Tällä kertaa ryhmän muodonmuutosharjoitteiden kohteena on inhimillisen kokemuksen kehittynein muoto, valaistuminen.

Perinteisesti tätä henkisen täydellistymisen tilaa on kuvattu sanoilla kuten herääminen, onnellisuus, vapaus, ilo, tyyneys, myötätunto, tasa-arvo, tyhjyys ja kaikkeus, ja sitä on tavoiteltu erilaisten meditaatiotraditioiden piirissä. Toisaalta kaikessa meditaatiossa on kysymys myös ruumiintekniikoista, jotka ovat usein tarkasti kodifioituja ja vaativia sekä omaksua että harjoittaa. Samaan aikaan jokainen kokee elämässään silloin tällöin pieniä valaistumisen kaltaisia hetkiä, ja näillä kokemuksilla voi olla kokijalleen syvällisiä seurauksia. Näin voi käydä esimerkiksi luonnossa, taiteen parissa, rakastellessa, synnyttäessä, humalassa tai muissa poikkeus- tai ääriolosuhteissa!

Valaistumiskone keskittyy näihin hetkellisiin valaistumisen kokemuksiin pyrkien keksimään yksinkertaisia keinoja niiden tuottamiseksi, yhdessä ja yhä uudestaan. Miksei hengellinen kehitys voisi olla myös uudenlaisen kuvittelun, kokeilun, leikin ja yhdessä keksimisen asia, joka on kaikkien ulottuvilla ja johon kaikki pystyvät? Valaistumiskone tuo henkisen harjoituksen tähän päivään banalisoimatta tai naamioimatta sitä, vailla tekopyhyyttä. Samalla se haastaa pohtimaan suhdettamme valaistumisen markkinoihin, jotka lomittuvat osaksi nykyaikaista yksilökeskeistä suoritustaloutta.

Scroll to Top