Mad House Helsinki – LAPS – Maija Linturi & työryhmä: Rat City

Tapahtuman tiedot

  • 21.9.2023
  • 19:00 - 21:00
  • Mad House Helsinki

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
€0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

Mad House Helsinki – LAPS – Maija Linturi & työryhmä: Rat City

19:00 - 21:00
21.9.2023

000000

Mad House Helsinki

Organizer's other events

Mad House Helsinki – LAPS – Maija Linturi & työryhmä: Rat City

19:00 - 21:00
21.9.2023

Tulosta

Rat City sai alkunsa rotan ja ihmisen kohtaamisesta. Hetki oli yllättävä ja ohikiitävä kuten nämä tilanteet usein: oli iltapäivä, rotta nojaili seinään, ihminen tuli kulman takaa, ihmisen ja rotan katseet kohtasivat, rotta pakeni. Ihminen etsi reikää seinässä tai viemäriaukkoa kadun pinnassa, eikä voinut ymmärtää mihin rotta ehti kadota. Jossain täytyi olla portti toiseen kaupunkiin, ihmisiltä näkymättömään.

Rat City on rotankolojen, ultraäänien, hajumerkkien ja ilmassa leijuvien affektien keskellä tehty esitys. Se on pohdiskelua kitkaisesta naapuruudesta ja kollegiaalisen suhteen mahdollisuudesta. Rottien kaupunki on aina siellä missä ihmistenkin. Ihmiset ovat aina siellä missä rotatkin.

Teos alkaa Myllypuron metroasemalta, missä yleisö kokoontuu. Teoksen kielet ovat suomi ja englanti. Teos tapahtuu ulkona ja sen aikana kävellään Myllypuron täyttömäelle. Sään mukainen vaatetus.

Työryhmä: Maija Linturi, Sanna Nissinen, Olli-Pekka Jauhiainen, Johanes Timothy, Camilla Anderzén

Rat City on työryhmän koollekutsujan Maija Linturin opinnäytetyö Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Live Art and Performance Studies -maisteriohjelmaan (LAPS). Linturia kiinnostaa lajienvälisyys, ei-inhimillinen toimijuus ja ihmiskeskeisyyden purkaminen esitystaiteessa.

*Teos toteutuu osana Mad House Helsingin ja LAPS-ohjelman vuosittaista yhteistyötä.

Scroll to Top