Työpajan aluksi teimme joitain tutustumisharjoituksia, mutta melko pian siirrymme kartoittamaan aiheita, joita Muhoksella voisimme käsitellä. Esitystaiteesta olin antanut esimerkkejä jo ensimmäisellä tutustumiskäynnilläni, mutta kertasimme vielä mistä kaikkesta siinä voisi olla kyse.
Fläppitaululle alkaa kerääntyä Muhokselle tyypillisiä asioita, paikkoja ja hahmoja. Hahmoista riittää juttua eniten: On kukkahattutädit, Nesteellä kyräilevät papat, vuosittain nimettävä Muhoksen Mimmi, unohdettu sankari Musta Nykyri, jonka patsas löytyy Muhokselta, lemmempolulla johdatteleva Afrodite, Nylanderin Olli ja tietysti vielä ne kaikkein kuuluisimmat muhoslaiset eli Topelius ja Armi Kuusela.
Ideoimme hahmojen ja paikkojen ympärille asioita käyttäen apuna pienryhmissä piirrettyjä pikasarjakuvia. Ideoita tulee aivan älyttömästi, ryhmä on luova ja sarjakuvien avulla saadaan ideoihin myös toimintaa. Kaikista ideoista päätettiin kuitenkin lähteä viemään esitykseksi asti Koivu ja Vieraileva tähti Youtube-kanava, jonka juontajana toimii Topelius.
Vierailijoiksi suunnitellaan
Musta Nykyri – Unohdettu suuruus
Kukkahattutädit ja ainainen valitus
Afrodite ja rakkauden polku
Työpajojen välissä ryhmäläiset veivät näitä ideoita eteenpäin ja kirjoittivat käsikirjoituksen, jonka lisäksi he kuvasivat Lemmempolulla Afroditen mainoksen.
Ryhmä myös keksi, että Musta Nykyri ilmoittelee itsestään kaupungilla. Muovisotilaita alkoi ilmaantua kaupungille yllättäviin paikkoihin…
Toinen työpaja toteutettiin helmikuussa. Ensimmäisenä päivänä suunniteltiin kuvaukset ja viimeisteltiin käsikirjoitus. Toisena päivänä kuvattiin Topeliuksen lähetys Pohjolakodin puurakennuksessa. Kolmantena päivänä tehtiin lopullinen kuvausdramaturgia ja aikataulutettiin vielää puuttuvat työt, kuten äänitykset, editoiminen ja ulostulo. Tämän lisäksi ryhmä uudelleensanoitti kappaleen ”Muhoksen Shangri- la”. Varsinainen lähetys tulee ulos myöhemmin vuonna 2020, joten Stay Tuned!